: 11 + 11 =

Waterbassins

Goede kwaliteit leveren voor een tevreden klant!

Waterbassins

Bruikbaar gietwater is van levensbelang voor de glastuinbouw. Met name regenwater is voor tuinbouwbedrijven een belangrijke bron van bruikbaar gietwater.

De keuze tussen een watersilo of een waterbassin hangt vaak af van de beschikbare ruimte en de gewenste waterinhoud. Watersilo’s zijn er in vele varianten tot een inhoud van circa 1.775 m³. Bij kleinere hoeveelheden is een watersilo vaak goedkoper dan een gegraven bassin. Voordeel van een watersilo is dat er veel m³ water per m² grond kunnen worden opgeslagen. Onder de button “afmetingen” vindt u een lijst met diameters, hoogtes en de waterinhoud van de silo’s.

Een watersilo is dé oplossing voor de opvang en opslag van grote hoeveelheden water. Door een watersilo te plaatsen ben je als kweker minder afhankelijk van de levering van water door de waterbeheerder.

Een watersilo is vervaardigd uit gegalvaniseerde golfplaten en wordt door ons voorzien van een FPP folie ( Flexibele poly propyleen ). De doorvoeren voor het leidingwerk kunnen vanuit de fabriek worden aangebracht in de folie. De zijwanden van de watersilo worden voorzien van een beschermvilt voor de aan te brengen folie. Indien nodig kan deze ook worden bijgeleverd voor de bodem van de watersilo.

De onderste ring van de watersilo wordt vaak in de grond geplaatst. Het is mogelijk de platen te voorzien van een coating ( af fabriek ) om corrosie tegen te gaan. De levensduur van de watersilo kan hierdoor aanzienlijk worden verlengd. 

Goede kwaliteit leveren voor een tevreden klant!

Adres gegevens

Adres :

Bosch Bruiststraat 33 7711 JA NIEUWLEUSEN

Telefoon :

+31 (6) 396 858 38

Snel menu

Goede kwaliteit leveren voor een tevreden klant!